Po Prešove sa s Pohárom EHF lúčia aj Topoľčany

30.11.2014 Celý región

Winterthur 30. novembra (TASR) - Hádzanári HK Agro Topoľčany vypadli z Pohára EHF. Slovenský vicemajster prehral v nedeľňajšej odvete 3. kvalifikačného kola na palubovke švajčiarskeho Pfadi Witerthur 25:32 a keďže pred týždňom nestačil na svojho súpera ani doma (26:28), so súťažou sa lúči. Slovenská hádzaná tak nebude mať v skupinovej fáze Pohára EHF žiadne zastúpenie.

Pohár EHF - odveta 3. kvalifikačného kola:

Pfadi Winterthur - HK Agro Topoľčany 32:25 (15:10)
/prvý zápas 28:26, postúpil Winterthur/
Najviac gólov: Krieg 8, Jud 7 - Klačanský 8, Pupík a Polakovič po 4. Rozhodovali: D. Martins a R. Martins (obaja Portug.), vylúčení: 4:1, ČK: 52. Hess - 37. Sivák, 52. Donoso, 7m hody: 3/3 - 8/7, 650 divákov.

Líder švajčiarskej ligy potvrdil vo svojej aréne triumf z prvého zápasu, keď v odvete od začiatku na palubovke dominoval. Topoľčany sa v prvom polčase ťažko presadzovali cez obranný val domácich, ktorí si v 22. minúte vypracovali už sedemgólový náskok (13:6). Do kabín napokon odchádzali zverenci trénera Dezidera Jakubičku s päťgólovým mankom a ani po zmene strán sa nepriblížili k stavu, ktorý by im dával nádej na postup. Winterthur bez problémov kontroloval priebeh zápasu, osem minút ped koncom viedol 26:21 a suverénne si zabezečil postup do ďalšej fázy súťaže. Najlepším strelcom hostí bol s ôsmimi gólmi Lukáš Klačanský.

Tréner Dávid po vypadnutí Prešova: Rozhodol už prvý zápas s Melsungenom

Hoci hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v odvetnom zápase 3. kola kvalifikácie Pohára EHF nad nemeckým tímom MT Melsungen 26:25, po zápase boli smutní. Víťazstvo o jeden gól totiž na postup do skupinovej fázy nestačilo, keďže Tatran v prvom zápase podľahol Melsungenu rozdielom siedmich gólov. Tréner Peter Dávid netají, že pre klub je to sklamanie.

Prešovčania pred búrlivou kulisou nezachytili najmä úvod odvetného zápasu. Nemecký tím sa rýchlo dostal do vedenia, ktoré pohodlne zvyšoval. Až v 13. minúte sa za stavu 0:7 prvýkrát presadil domáci tím. Po prvom polčase viedli hostia už o päť gólov. Tréner Dávid preto musel počas prestávky v kabíne zvýšiť hlas. "Veľa sme kričali, hlavne ja. Vravel som im, že toto nie sú oni. V prvom polčase to nebolo to mužstvo, ktoré poznám. Ten výkon nemal so srdcom nič spoločné. Prízvukoval som im, aby konečne začali hrať svoju hru, aby bojovali a hrali kompaktnejšie v obrane. Ako sa ukázalo, tá reč bola dobrá. Nabudúce si ju nachystám už pred začiatkom zápasu," uviedol Peter Dávid. Prešovčania si aj v nevydarenom úvode zápasu dokázali vytvoriť strelecké príležitosti, no brankára Appelgrena sa im dlho nedarilo prekonať. "Brankár im chytal dobre už v prvom zápase. My sme mali oveľa lepšie príležitosti ako súper, strieľali sme z výhodnejších pozícií. Im to však padalo a nám nie," povedal Peter Dávid pre TASR.

Nespokojný Antl

Hoci sa skúsený krídelník Radoslav Antl v odvetnom zápase prezentoval desiatimi gólmi, spokojný nebol. "Mali sme ich detailne rozobratých do poslednej akcie. Vedeli sme o každom jednom hráčovi akú kľučku robí a kam hádže lopty. Prišli sme však na zápas a na všetko zabudli. Dať v domácom zápase prvý gól až v 13. minúte je hanba," netajil Antl.

Kritik Kopčo

Kritikou do vlastných radov nešetril pivot Michal Kopčo. "Po celý zápas sme to ťahali my pivoti a krídla. Spojkám to dnes vôbec nešlo, snáď len Krištopans dnes niečo zahral. Škoda toho výsledku, veľmi nás to mrzí. Dúfam, že sme víťazstvom potešili aspoň divákov," poznamenal Kopčo. Prešovčania tak nezopakovali účasť v skupinovej fáze pohára EHF z minulej sezóny. "Veľmi to ľutujem, pretože sme znovu mohli urobiť dieru do sveta. Teraz nás čaká už len SEHA liga a slovenská liga," uviedol Kopčo.

Koniec v Pohári EHF je pre ambiciózny tím sklamaním. "Nechcem sa vyhovárať, no žreb nám príliš neprial. Pre Prešov je to sklamanie. Mali sme ťažkého súpera, cez ktorého nebolo jednoduché prejsť. Svoje nádeje sme pochovali už v prvom zápase, ktorý sme prehrali o sedem gólov. Je to veľké sklamanie," dodal Peter Dávid.
 

Vyberte región